Morgenmad


Havregrød 

Ymer med hjemmelavet ymerdrys 

Havregryn med frugter og mælk

Øllebrød

Frokost

Æggekage med grønkål groft brød

Rugbrød med pålæg

Falaffel med tomat og grov pasta

Fiskestænger med hjemmelavet remou

Formiddags lækkerier

Alt slags frugt 

Fibrepandekage 

Rugbrødsstave 

Mandelsmør 

Eftermiddags lækkerier

Frugtgrød

Grøntsagsjuice

Ostestænger

Grove kiks.

Sammen laver vi alt det vi kan. Det er sjovt for et barn at gå ud og hente æg, plukke grønkål på vejen ind...være med til at blende det og til sidst sætte æggekage på bordet. 

Alt hvad vi dyrker i haven er økologisk, samt alt det vi køber, er også økologisk. 


Det er skønt at have børn med i køkkenet, og det er en fornøjelse, når de forstår hvor maden kommer fra, hvilken farver de har osv.


Vi bruger meget tid på at smage og udforske, og får brugt alle sanserne.

Ingen pres

Ingen børn skal spise noget af pres. Det er helt normalt at børn har perioder hvor rugbrød ikke er interesant, så spiser vi noget andet.



Vi er nysgerrig 

Vi bruger meget tid på at udforske alt omkring mad. Vi  skal tolerere, inteagere, kigge, lytte, lugte, røre, smage, spise og nyde.


Madmod

Jo mindre pres, jo mere madmod er der plads til. Neoforbi er helt normalt i 2 års alderen (altså frygten for at prøve noget nyt), så der vil altid være noget tryghedsmad, altså noget som jeg med sikkerhed ved, at barnet kan lide.

Når så der er mod til at prøve de andre ting på bordet, så er der rum til det.