Det skal I have med

Jeres barn vil få sin egen garderobe med plads til årstidens tøj og sko samt hjemmesko. 

 

I skal sørge for at medbringe:

 • Barnevogn med dyne, betræk, regnslag, godkenst sele og pude. I må godt lade barnevognen stå, men skal tage den med hjem ved ferie, og sørge for den bliver rengjort.
 • Jeg anbefaler at i skifter sengetøj 1 gang om ugen.
 • Babyalarm
 • Bleer, som ikke må være buksebleer
 • Hvis jeres barn får speciel kost, skal I som udgangspunkt selv have det med...men lad os endelig få en snak om det
 • Hvis jeres barn skal have flaske, skal i selv sørge for flasker samt mælkeerstatning
 • Skiftetøj og sut til puslepladsen både ude og inde
 • Rene sutter hver dag

Alt hvad jeg bruger af cremer, sæbe osv. vil altid være parfumefrit uden ftalater og farvestoffer. Jeg vasker stofbleer, håndklæder osv. med Neutral vaskemiddel....ingen skyllemidler.

I er selv ansvarlige for det som i medbringer. Det vil sige hvis noget går i stykker , skal i sørge for at det bliver repareret eller erstattet af nyt.

Tøj i Troldestuen

Trykknapper og almindelige knapper.

I må meget gerne tænke over, at jeres barns tøj ikke har for mange knapper. Jeg får ondt i mine fingre, og man ved også at det på sigt kan give slidgigt. I må gerne give jeres børn bodystocking på, jeg knapper bare kun den ene knap. Cowboybukser er meget stivt i stoffet. Dem med stræk er ok, hvis de er bløde i stoffet. Jeres barn kan ikke udfolde sig motorisk helt optimalt med cowboybukser på.

Termotøj

Termosæt/fleecesæt er meget anvendeligt. Det bruges både i overgangsperioden med eller uden regntøj udover. Når det er rigtig koldt er det godt med tøj i flere lag til justering af varmen, så der bruges termosæt/fleecesæt under flyverdragten. Køb ikke termotøjet for tyndt og til de mere kuldskære børn kan det fås med fleecefor.

Hvis man vælger et foret regnsæt må man meget gerne medbringe et ekstra sæt som ikke er foret.

 

Regntøj

Regntøj i en god tyk kvalitet (Gummi regntøj) er godt til brug ved de store regnbyger eller hvis barnet skal være ude i længere tid. For bukserne gælder det, at de skal have en størrelse, så de kan komme uden på flyverdragten. Der skal være “elastik” i foden, ellers bliver de våde i støvlerne.

 

Flyverdragt

Det er vigtigt at flyverdragten sidder godt på barnet, men samtidig hvor der er god bevægelsesfrihed samt mulighed for at kunne have ekstra tøj på indenunder når det er rigtig koldt. Ekstra isolering på bagdelen er godt, da børnene ofte sidder ned når de leger eller spiser.

Man kan følge forskellige test (fx Tænk & Test) for at se hvilke mærker der er gode til prisen. Det kan variere fra år til år. Vandsøjletrykket på en flyverdragt viser hvor vandtæt tøjet er. Vandsøjletrykket skal gerne være 8000 for at kunne klare en hel dag udenfor.

En flyverdragt hvor man kan lyne heeeeeelt ned til foden er virkelig godt for det praktiske når bleen skal skiftes, når vi er på tur.

Det kan ikke anbefales at købe skibukser og –jakke hver for sig, da de kan skille på midten.

 

Hvis flyverdragten bliver meget beskidt af fx mudder eller sand, er det nemmeste at lade den tørre til dagen efter og så børste det af. Børnene må gerne have beskidte flyverdragter med – de skal jo alligevel ud og have det sjovt og lege videre dagen efter.

Flyverdragter bør ikke vaskes så ofte og slet ikke med skyllemiddel, da det slider/ødelægger membranen. Man kan evt. vaske med imprægnering eller spray bagefter. Man kan gøre imprægneringen bedre ved at putte flyverdragten i tørretumbleren bagefter i max 5-10 min, da imprægneringen lige ”smelter” lidt ind i stoffet.

 Sovetøj

Jeg anbefalder ulddragter eller jakker til at sove i, da det regulerer varmen meget bedre end polyester. Gerne knapfri

 Undertøj

Uld undertøj med lange ben og lange ærmer er godt om vinteren. Det er godt med flere tynde lag til at holde varmen.

 

Handsker/vanter/huer

Kolde fingre er ikke sjove, så gode luffer er et must om vinteren, gerne 2-3 par at skifte med. De skal være vandtætte og nemme at få af og på for barnet. De bredde modeller eller dem med lynlås er nemmere at få på og de må gerne være med langt vindfang. Luffer varmer bedre end fingervanter.

 

Til overgangsperioderne er det rart at have et par strikkede vanter på. Også her bør der være 2-3 par at skifte med.

 

 Jeg anbefaler elefanthuer – gerne nogen der går langt ned af ryg/bryst.

 

 Fodtøj

Gummistøvler er uundværlige, da det er skønt at hoppe i vandpytter. De bør sidde godt på foden, da vi går mange ture. Tjek dem gerne jævnligt efter for huller, da skovbunden slider dem hurtigere.

Når det er koldt og vådt samtidigt er forede termogummistøvler gode, hvis de sidder godt på jeres barns fod. 

 

Evt. Trigger termostøvler eller Kavat som er 100% vandtætte og kan tåle frost. 

 

I vinterperioden er støvler med udtageligt for super gode, de holder både kulde og vand ude.

 

Naturebaby.dk har lækre sko uden kemi som også er 100% vind og vandtætte.

 

Ellers kan støvler med vandtæt membran (TEC) anbefales – fx ECCO. 

 

Det er vigtigt at støvlen ikke er for kort, men går et stykke op af benet.

Det skal I sørge for

I skal huske at tegne en ulykkesforsikring på jeres barn. Tag en snak med jeres forsikringsselskab.

 

Sygdom

Det er vigtigt at holde syge eller udmattede børn hjemme, og bliver jeres barn syg i løbet af dagen, vil jeg ringe til jer, så I kan komme og hente barnet.

Jeres barn skal være frisk og veloplagt når i kommer i Troldestuen. Ellers bliver det en rigitg træls dag for jeres barn og de andre børn. Jeg modtager ikke børn på panodil.

 • Hvis barnet får øjenbetændelse, må barnet komme, når det har været i behandling i 2 døgn.
 • Har barnet opkast og diarré, må barnet ikke komme, før 48 timer efter sidste symptom.
 • Har jeres barn feber, som er over 38 grader, skal det også holdes hjemme. Barnet må komme 24 timer efter feberen har lagt sig. 
 • Hånd, fod og mundsyge er meget smitsomt, og ofte smitter virussen inden den bryder ud, men også når den er udbrudt. Barnet må komme når det er rask. Det vil sige når der ikke er kommet flere blære og der er kommet skroper på. Så vi sammen kan mindske riskoen for at flere bliver smittet.
 • Skoldkopper: barnet må komme 2 døgn efter at der ikke er kommet flere blære samt at der er kommet skorper på. 

Jeg henviser til denne side, så I kan læse mere om sygdomme 

Det er værd at tænke på, at et sløjt barn måske fungerer fint derhjemme, hvor i forældre er i nærheden, men hverdagen i en daginstitution kræver større overskud, både fysisk og mentalt.  

Når i raskmelder jeres barn skal det være dagen før, senest kl.19.00. 

Skulle det ske at jeg bliver syg - skal I selv sørge for pasning til jeres barn. 

Ferie

Jeg planlægger min ferie for et år af gangen og i vil få det på skrift, når I starter. I skal selv sørge for pasning, når jeg holder ferie/fri. 

Fridage med kort varsel holdes sjælendt, men kan opstå. Der vil jeg varsle så hurtigt som muligt.